Quinoa met zeewier

Eetdagboek, week 46

Nieuwe week, nieuwe start.

Afgelopen weekend waren we met ons gezin een weekendje naar Aqua Delta in Zeeland. Even lekker genieten met zijn zessen. En bovenal: niet koken. We zijn vrijdag eerst uit eten geweest bij Eetcafe Salud in Scharendijke. Alleen voor dit eetcafe zou ik al naar Zeeland willen verhuizen. Heerlijk gegeten en een super gezellige sfeer. Zaterdag hebben we in ons huisje gesteengrild. Daar zijn vakantiehuisjes toch voor gemaakt :). Ideaal omdat elders te doen zodat je zelf thuis niet de hele tijd in die lucht zit. Zondag wilde we thuis formule 1 kijken dus borrelhapjes gehaald en het restant van het vlees opgebraden.

Maandag

Ik start op maandag altijd in de sportschool. Ik heb last van mijn rug en ben 3 maanden geleden een rugtraject bij een speciaal rugcentrum begonnen. Deze is bijna klaar dus nu moet ik het in de sportschool verder oppakken. Ik merk dat ik dit echt bij moet houden want anders word ik ’s nachts weer wakker van de pijn in mijn rug. Ik ontbij dus licht.

Na het sporten even een bakje koffie met een speculaasje. Daarna gaan we de week boodschappen halen. We hebben geen hekel aan boodschappen doen en meestal doen we meerdere winkels in 1 keer. In ons winkelcentrum zit een AH, een Aldi, een Kaaswinkel, een Dekamarkt en een Gall & Gall. We kunnen dus eigenlijk altijd wel slagen. Vandaag helaas niet want ik wil de kerrie pangasius van de Lidl dus moesten moesten we ook even naar het centrum.

Voor de lunch maakte ik een wrap met hummus, kip, ei en wortel. Gezond, makkelijk te maken en voedzaam.

Daarna hard aan het werk met onze websites. Als tussendoortje nog dadels en gedroogde abrikozen. Voor het avondeten maak ik de tagliatelle met vis. De rest van mijn gezin eet boerenkool met worst. Ik mag geen kool, of ik moet incalculeren dat ik met buikpijn op de bank kom. Erg jammer want ik ben wel dol op stoofvlees met rode kool of een goede zuurkoolschotel. Voor die laatste maak ik soms een uitzondering.

Dinsdag

Vannacht heb ik niet heel erg lekker geslapen en hier heb ik de rest van de dag last van. Ik ontbijt met een beschuitje met kaas en tussen de middag eet ik een boterham met ei. Even simpele dingen maar ik voel mij echt niet helemaal lekker. Mijn buik rommelt ook, hopelijk krijg ik niet de buikgriep die heerst.

Gelukkig eten we ’s avonds makkelijk. Ik maak tomatensoep in de slowcooker. Dat is dus tien minuten voorbereiden en de pan doet de rest. Stukje turks brood erbij en klaar is de makkelijk

Woensdag

Gelukkig is de buikpijn weggetrokken en kan ik in de ochtend gewoon naar de sportschool. Naast deze kookblog hebben mijn man en ik nog een aantal andere websites. Voor deze websites hadden we vandaag een kladblok vol werk dus kooktechnisch waren het vandaag makkelijke maaltijden. Zo ontbeet ik wederom met beschuit. Ik wil eigenlijk voor in de ochtend een lekkere yoghurt maar het liefst een op basis van haver of amandel en die heb ik nog niet kunnen vinden. Ik vind de yoghurt van Beleaf wel lekker maar wil toch ook nog andere proberen.

Tussen de middag maakte ik de vispasta van maandagavond op. Ik probeer hier thuis zo min mogelijk voedselverspilling tegen te gaan dus restje van het avondeten worden vaak bewaard voor de lunch de dag erna. Mijn man eet de boerenkool van maandag op. Er is te weinig voor een heel bord dus hij doet dit op brood. Als hij een lunchroom zou starten zou dit ook standaard op het menu komen. Dit samen met een broodje zuurkool, lekker Hollands.

Voor het avond eten eten we gebakken aardappels met sperziebonen en een stukje kip. Makkelijke maaltijd die zo klaar is. En altijd fijn als je een hele dag hard gewerkt hebt.

Donderdag

Tussen de middag maken we de soep op van dinsdagavond. Ook is er nog wat turks brood over dus die roosteren we lekker in de broodrooster.

’s Avonds is het weer een sportavond dus er moet makkelijk gegeten worden. Zeker omdat we deze dag ook moeten halen en brengen. Vaak eten we een pasta gerecht op dit soort avonden. De kinderen eten pasta pesto en wij eten pasta met paddenstoelen. Een super makkelijk gerecht maar zo lekker.

Vrijdag

In de ochtend ga ik voor de laatste keer naar de fysio. Vanaf hier moet ik het zelf gaan doen. Ik eet dus even snel met beschuit. Tussen de middag wil ik de prei en champignons opmaken die nog in de koelkast liggen. Ik kijk wat er verder nog in huis is. De keuze valt op quinoa en ei. Van dit samen maak ik een lekker lunch gerechtje:

Quinoa met zeewier
Quinoa met prei, champignons en zeewier

Vrijdag is vaak de dag dat we even snel iets willen eten. Meestal maken we zelf iets maar vandaag kozen we er voor om frites te laten bezorgen.

Weekend

In het weekend eten we altijd makkelijk. Ik probeerde een nieuwe makkelijke maaltijd uit. Ik maakte bloemkool met aardappels uit de oven in combinatie met kip kerrie. De kinderen vonden hem lekker maar ik vind dat hij nog meer gefinetuned moet worden. Zondag komen er een aantal vrienden van mijn zoon eten dus maken we hamburgers. Lekker makkelijk zeker ook omdat een van de vrienden vegetarisch eet. Met hamburgers is dit makkelijk aan te passen.