groente orzo schotel

Groente orzo schotel

Wil je een makkelijke maaltijd vol groente? Deze schotel heb je zo gemaakt en je hebt er maar 1 pan voor nodig.

Dit gerecht is erg makkelijk te maken. Het is zelf erg geschrikt voor mensen die houden van food preppen. Je maakt in 1 keer een grote pan en kan er meerdere keren van eten mocht je niet met 4 personen zijn. Het gerecht is makkelijk op te warmen, vol groente en makkelijk op te warmen.

groente orzo schotel

Ik maak dit gerecht voor mezelf. Ik kan niet tegen kool en als mijn gezin kool eet maak ik graag voor mezelf een makkelijke maaltijd. En dit is een van mijn favoriete. Hij zit boordevol groente, bevat geen vlees en is lekker romig.

Begin met het snijden van alle groenten. Ik heb gekozen voor courgette, champignons en paprika. Je kan deze ook veranderen. Je zou nog een aubergine kunnen toevoegen maar ook spinazie of doperwten passen goed bij dit gerecht. Als je de tomaten, ui en orzo als basis houdt kan je eigenlijk alles wel toevoegen.

Als je alles hebt gesneden verwarm dan de olie in de pan. Ik heb gekozen voor knoflookolie om zo nog meer smaak toe te voegen aan het gerecht. Je kan ook verse knoflook toevoegen. En als je daar niet van houdt kan je het zelfs zonder knoflook doen. Ik heb ook een klein eetlepel chiliolie toegevoegd om het gerecht iets meer pit te geven. Als mijn kinderen mee zouden eten zou ik dit niet doen. Zij houden niet van pittig eten.

Als de olie warm is voeg je alle groenten toe. Ik houd er zelf heel erg van als het goed aangebakken is. Zeker de paprika en courgette mogen van mij goed doorbakken zijn.

Terwijl je groente bakken maak je ondertussen de tomatensaus. Haal het kroontje uit de tomaten en pureer deze met een blender of staafmixer tot een saus. Als je groente klaar zijn voeg je deze toe. Laat het 1 minuut sudderen en voeg dan 300 ml water en je groentebouillon toe. Laat ook dit koken totdat de bouillon ingetrokken is. Pas dan voeg je de orzo toe

groente

Alle ingrediënten zitten nu in de pan. Laat alles op een lage stand doorpruttelen. Houd je gerecht wel in de gaten. De orzo absorbeert het vocht. Als je vocht tekort heb zal je water moeten toevoegen. Roer dus regelmatig je gerecht door om te kijken of je nog genoeg vocht hebt. Als alles ook klaar is moet er een romige saus ontstaan zijn. Het gerecht hoeft niet droog gekookt te worden.

Meestal is mijn gerecht binnen 20 minuten klaar. Soms wil het iets langer duren om de orzo te garen. Proef tussendoor om te kijken hoever je orzo is.

Als je gerecht klaar is kan je het eventueel nog bestrooien met geraspte kaas.

Groente orzo schotel

Een gerecht met veel groente, alles in 1 pan en kost je maar weinig tijd
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 200 gr champignons
  • 1 rode ui
  • 500 gr orzo
  • 4 tomaten
  • 3 eetlepels (knoflook) olijfolie
  • 2 theelepel groentebouillon (of 1 groentebouillonblokje)
  • 300 ml water

Instructies
 

  • Snij de champignons, courgette en paprika fijn
  • Verwarm de olie in de pan
  • Pak de gesneden groente goed door
  • Pureer de tomaten in een blender tot een saus
  • Als de groente goed gebakken zijn voeg je de tomatensaus toe
  • Blus de saus en groente af met 300 ml water.
  • Voeg nu de groentebouillon toe en laat het op een zacht pitje even goed mengen
  • Als het bouillonpoeder of blokje opgelost is kan je de orzo bijvoegen
  • Laat dit koken op een zacht stand totdat de orzo gaar is
  • Blijf roeren en houdt in de gaten dat je genoeg vocht overhoudt. Als je te weinig vocht hebt, voeg dan een kleine beetje water bij.
  • Als de orzo gaar is en er is een romige saus ontstaan is je gerecht klaar
Trefwoord Lactosevrij, Vegetarisch