Over ons

Wij zijn een gezin een groot samengesteld gezin (6 personen) vol met voedselallergieën/intoleranties. Zo kan de helft van ons gezin niet tegen lactose. Twee van ons gezinsleden reageren niet lekker op tarwe. En zo zijn er nog een aantal items, zoals bepaalde e-nummers) die niet bij iedereen goed vallen. Nu hadden we al een liefde voor koken maar nadat er steeds meer reacties op voeding kwam zijn we nog meer zelf gaan koken. We willen eigenlijk zo min mogelijk uit pakjes koken. En deze passie willen we via deze blog met je delen.

Toen bij mijn oudste bekend werd dat hij niet meer tegen melk kon miste hij meteen een heleboel dingen. Een van de dingen die hij het meeste missen was aardappelpuree. Vroeger aten we dit namelijk uit een pakje en dit wordt gemaakt met melkpoeder. Mijn man vond het een uitdaging om juist de dingen die mijn zoon zo miste zelf te gaan maken. En zo ontstond onze versie van de lactosevrije aardappelpuree. Een gerecht wat mijn zoon het liefst elke week wel een keer op tafel ziet verschijnen.

Na de aardappelpuree gingen we aan de slag om nog meer dingen lactosevrij te maken. Tot nu toe hebben we al een behoorlijk assortiment. Nu hebben we het geluk dat we in de supermarkt heel veel kunnen kopen. Ook zijn er een aantal online winkels die veel lactosevrije producten verkopen. Dat helpt wel bij het maken van je eigen gerechten. Toch hebben we nog niet alles zelf gemaakt. Een goede milkshake bijvoorbeeld is nog niet gelukt. Maar we blijven het proberen.

Na de lactoseintollerantie kwam een aantal maanden geleden ook de tarwe intollerantie in ons gezin. Zowel ik als mijn dochter reageren niet goed op tarwe. En tarwe is toch een stuk moeilijker dan lactose. Er is veel glutenvrij te koop maar ook op dit vlak willen we zoveel mogelijk zelf maken. Gelukkig kunnen we wel tegen spelt dus dat maakt het iets makkelijker.

Op deze blog willen we je zoveel mogelijk laten zien hoe je puur kan koken. Puur maar nog wel haalbaar want zoals gezegd, wij zijn een groot gezin. En bij een groot gezin hoort een drukke agenda. Daarom delen we recepten waar we geen buikpijn van krijgen maar die wel makkelijk klaar te maken zijn.