biologische slagerij

Wat is een biologische slagerij?

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekeken naar het welzijn van de dieren. Dit is natuurlijk goed, omdat de dieren natuurlijk ook een goed leven horen te hebben. Daarnaast is het mogelijk om nog een stap verder te gaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij biologisch vlees. Bij scharrelvlees worden dieren gebruikt die een ‘normaal’ leven leiden. Denk hierbij aan koeien en varkens die een bepaald aantal dagen in de stal of in het weiland staan. Biologisch vlees is daarentegen weer anders. Bij biologisch vlees eet het vee alleen biologisch geteeld voer. Dit voer is op een duurzame manier geproduceerd. Dit verklaart ook waarom biologisch vlees duurder is, omdat het simpelweg duurder is om de dieren te voeden. Om voor u een beeld te schetsen, gemiddeld is biologisch vlees ongeveer 70% duurder dan scharrelvlees. Omdat de levenswijze van de dieren hetzelfde is, zit er qua smaak weinig verschil tussen het biologisch- en scharrelvlees. Wanneer u liever biologisch vlees eet dan scharrelvlees, kunt u bijvoorbeeld terecht bij een biologische slagerij.

De online slagerij

Naast dat u vlees kunt halen bij uw lokale slagerij, is de online slagerij ook steeds meer in opkomst. Bij het online bestellen van uw vlees krijgt u deze eenvoudig thuisbezorgd. Vaak maken dit soort webshops gebruik van gekoeld transport van verschillende transportbedrijven. Hierdoor wordt uw vlees op een manier bij u thuisbezorgd dat het vlees lang houdbaar is. Dit zorgt ervoor dat u zelf niet naar de lokale slagerij hoeft. Dit is vooral makkelijk wanneer u grotere bestellingen hebt. Doordat dit gelijk thuisbezorgd wordt, hoeft u zelf niet alles mee te tillen naar uw huis. Ook kan het zijn dat het aanbod bij een online slagerij groter is dan bij de lokale slagerij. Dit kan handig zijn wanneer u op zoek bent naar hele specifieke vlees producten. Wanneer u dit bij de lokale slager aanvraagt, kan het zijn dat deze het ook eerst moet bestellen. Hierdoor gaat er nog extra veel tijd overheen. Door uw vlees direct online te bestellen, weet u direct of het op voorraad is én ziet u wanneer u het thuisbezorgd krijgt.

Welke online slagerij moet ik kiezen?

Wanneer u online uw vlees wilt verkopen, zijn er verschillende online slagerijen die u kunt kiezen. Natuurlijk hangt dit wel van verschillende factoren af. Ten eerste is het belangrijk dat u moet weten of u biologisch- of scharrelvlees wilt. Hier zit namelijk een redelijk prijsverschil in, dus als u een voorkeur heeft, maakt de webshop behoorlijk uit. Daarnaast is de kwaliteit van het vlees belangrijk. Wanneer u bij een slagerij uw vlees besteld, wilt u natuurlijk wel dat de kwaliteit hiervan goed. Bekijk daarom altijd eerst even de recensies van andere mensen. Wanneer deze goed zijn, kunt u ervan uitgaan dat de kwaliteit ook wel in orde is. Een van de bedrijven die goed scoort op het gebied van biologisch vlees is JP Puurvlees.