koolhydraatarm dieet

De redenen om een koolhydraatarm-dieet te volgen

Er bestaan ontzettend veel diëten tegenwoordig, van veganistisch tot keto. Of je nou al een aantal diëten gevolg hebt, of hier nog helemaal ervaring in hebt. Het is altijd fijn om te weten wat je kan verwachten wanneer je begint met het volgen van een bepaald eetpatroon. Hieronder staan voor jou de redenen op een rijtje waarom jij een koolhydraatarm dieet zou moeten volgen, zo weet jij of dit dieet bij jou past.

Genoeg opties

Een van de redenen dat dit dieet goed te volgen is, is doordat er veel alternatieven zijn voor producten met veel koolhydraten. Voor elk soort groente en fruit dat rijk is aan deze voedingsstof, is er een soort die dit niet is. Ben jij op zoek naar een alternatief voor aardappelpuree? Dan is er bijvoorbeeld knolselderijpuree. Met het volgen van dit dieet weet je dus zeker dat je nog steeds je favoriete recepten kunt maken, al is het met wat aanpassingen.

Verzadigd gevoel

Het internet staat vol met allerlei koolhydraatarme recepten, wat je misschien wel opvalt is dat deze vaak veel eiwitbronnen bevatten. Tijdens het volgen van dit dieet haalt je lichaam niet langer meer energie uit koolhydraten (suikers), maar uit je glucose- en vetcellen en eiwitten. Doordat deze maaltijden veel eiwitten bevatten krijg je sneller dat verzadigde gevoel, waardoor je tussendoor geen honger zult krijgen. Zo voorkom je dat je tussen je maaltijden door toch grijpt naar een snelle snack.

Spieren

Een verhoogde inname van eiwitten is niet alleen goed voor je honger, maar ook voor je spieren! Eiwitten dragen namelijk bij aan het behoud en de groei van je spiermassa. Ben jij fanatiek bezig in de sportschool? Ook bij het herstellen van je spieren na een flinke training helpt het om voldoende eiwitten te eten. Met dit dieet verlies je dus niet alleen vet, je bent (als je sport) ook bezig met het opbouwen van spieren!

Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels