Oostenrijkse Tomatensoep

Oostenrijkse Tomatensoep

Lekker een totaal andere tomatensoep maken. Met verse tomaten, maar ook met veel groenten en extra’s, om deze tomatensoep net iets specialer te maken.

Oostenrijkse Tomatensoep Ingrediënten

  • 750 gram rijpe tomaten
  • 1/2 liter water
  • 100 gram wortelen
  • 1 ui
  • 50 gram peterseliewortel
  • 100 gram knolselderij
  • 50 gram boter
  • 30 gram bloem
  • klein beetje bouillon, gemaakt van een stukje van een tabletje of blokje
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 10-20 gram suiker
  • citroensap van een 1/2 citroen
  • suiker
  • zout
  • citroenschil
  • 20 gram gekookte vermicelli of gekookte rijst

Oostenrijkse Tomatensoep Recept

  • Was de tomaten, snijd deze in stukken, kook ze in het water in ongeveer een kwartier gaar en wrijf ze door een zeef
  • Maak de groenten schoon, snijd ze klein en smoor deze samen met de kruiden in de boter half gaar, in een aparte pan – voor ongeveer 10 minuten
  • Strooi er de bloem over uit en roer die met wat bouillon glad
  • Haal de kruidnagel en het laurierblaadje eruit
  • Voeg de diverse groenten plus de kruiden bij de gekookte tomaten en laat alles opnieuw een kwartier koken op laag vuur
  • Zeef de Oostenrijkse tomatensoep nogmaals en breng deze eventueel verder op smaak met wat zout en peper
  • Voeg wat citroensap, suiker en wat geraspte schil van de citroen toe
  • Voeg tenslotte een scheutje room en de gekookte vermicelli of rijst