Lekker een totaal andere tomatensoep maken. Met verse tomaten, maar ook met veel groenten en extra’s, om deze tomatensoep net iets specialer te maken.
Oostenrijkse Tomatensoep Ingrediënten
- 750 gram rijpe tomaten
- 1/2 liter water
- 100 gram wortelen
- 1 ui
- 50 gram peterseliewortel
- 100 gram knolselderij
- 50 gram boter
- 30 gram bloem
- klein beetje bouillon, gemaakt van een stukje van een tabletje of blokje
- 1 laurierblad
- 1 kruidnagel
- 10-20 gram suiker
- citroensap van een 1/2 citroen
- suiker
- zout
- citroenschil
- 20 gram gekookte vermicelli of gekookte rijst
Oostenrijkse Tomatensoep Recept
- Was de tomaten, snijd deze in stukken, kook ze in het water in ongeveer een kwartier gaar en wrijf ze door een zeef
- Maak de groenten schoon, snijd ze klein en smoor deze samen met de kruiden in de boter half gaar, in een aparte pan – voor ongeveer 10 minuten
- Strooi er de bloem over uit en roer die met wat bouillon glad
- Haal de kruidnagel en het laurierblaadje eruit
- Voeg de diverse groenten plus de kruiden bij de gekookte tomaten en laat alles opnieuw een kwartier koken op laag vuur
- Zeef de Oostenrijkse tomatensoep nogmaals en breng deze eventueel verder op smaak met wat zout en peper
- Voeg wat citroensap, suiker en wat geraspte schil van de citroen toe
- Voeg tenslotte een scheutje room en de gekookte vermicelli of rijst