eetdagboek week 45

Eetdagboek, week 45

Ik was deze week een paar dagen alleen weg. Heerlijk even zonder mijn gezin in een appartementje. Wel een luxe appartement, eentje met sauna en zonnebank. Mijn man en ik proberen dit zeker 2 tot 3 keer per jaar te doen. Halverwege de week wisselen. Die dag besteden we dan samen. Dan genieten van we van een heerlijk lunch en gaan samen in de sauna.

Tijdens deze dagen alleen kan ik dus ook beslissen wat ik zelf eet. En voor een gezin waar we veel rekening moeten houden met allergieen is dat best fijn. Ik hoef nu alleen maar aan mijn eigen allergieen te denken. Ik hou dan vooral rekening met mijn lactosevrij dieet en geniet dan van lactosevrij eten.

Deze keer had ik ook heel erg veel zin in vis. We eten thuis wel vis maar geen garnalen. Daar is niet iedereen dol op. En omdat deze dagen ook een beetje makkelijk moeten zijn koos ik er voor om 2 soorten vis (garnalen met knoflook en pangasiusfilet met kerrie) te combineren met tagliatelle. Deze tagliatelle met vis is zo gemaakt en dus een ideale makkelijke maaltijd.

Tagliatelle-met-vis
Tagliatelli met vis

Ook probeerde ik deze week de nieuwe toetjes van Zuiverhoeve. Deze zijn vegan, ideaal dus voor mensen die lactosevrij moeten eten. Daarbij probeer ik ook zelf veel meer vegan of vegetarisch te eten. Dat is voor echter niet makkelijk omdat ik heel veel dingen niet mag hebben. Naast lactose kan ik ook heel erg slecht tegen soja. En veel vegan producten zijn gebaseerd op soja. Deze toetjes zijn gemaakt van kokos dus deze kan ik prima eten.

Het yoghurt bakje bestaat uit twee delen. In het bakje zit de yoghurt en in de deksel zit het lepeltje en muesli. De yoghurt is heerlijk romig. Persoonlijk vind ik er geen kokossmaak aan zitten. Nu hou ik wel van kokos waardoor ik het misschien niet zo goed proef. Mijn man houdt daarin tegen niet heel erg van kokos maar vond dit nog wel te doen. De muesli is gezoet wat op zich wel lekker is, goede tegenhanger voor de yoghurt maar voor mij net iets te zoet. Het bijgevoegde lepeltje is eigenlijk net iets te klein. Je moet goed opletten dat je geen vieze vingers krijgt. Wel erg handig voor onderweg. Dit zou zeker een yoghurt zijn die ik mee zou nemen naar kantoor of als tussendoortje voor onderweg.

Verder deze week niet bijzonders gegeten. Ik zal proberen volgende week een week eetdagboek bij te houden.

Foto door Anna Tis via Pexels