Speciaal voor het EK kwalificatie en de andere sporten waarin we inmiddels erg goed zijn, een oranje gevulde paprika.
Maar je kunt natuurlijk ook een andere kleur paprika gebruiken als je de kleur oranje niet mooi kunt vinden.
Wat heb je nodig?
- 2 oranje paprika’s
- 100 gram gehakt
- Gehakt kruiden naar keuze
- 1 rode peper
- Geraspte kaas
- 1 pak kaasbolletjes met roomkaas
- 1 slalotje
De bereiding:
Voorverwarm de oven naar 220 graden celcius. Mix daarna het gehakt met je kruidenmix, als je klaar ben snij het slalotje in kleine stukjes. Fruit het slalotje in een kleine pannetje tot deze doorzichtig wordt, voeg daarna het gehakt toe en bak dit tot het gaar is. Snij ondertussen de oranje paprika’s door midden en verwijder de zaden en de zaadlijsten.
Snij de rode peper in fijne stukjes en doe het zelfde met de kaasbolletjes, voor het gemak kan je de kaasbolletjes ook prakken. Vul de oranje paprika’s met je mix van gehakt, voeg daarbij wat fijn gesneden paprika. Boven op het gehakt leg je geprakte kaasbolletjes om de paprika’s op te vullen.
Wikkel de paprika’s in aluminiumfolie, en leg deze in een ovenschaal. Na 15 minuten haal je het aluminiumfolie eraf en daarna stop je de oranje gevulde paprika’s nogmaals in de oven voor 15 minuten.
Eet smakelijk en geniet van je oranje gevulde paprika.