Ga terug
Appelflappen maken

Appelflap

4 kleine appelflappen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks bladerdeeg Koopmans origineel
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 ei
  • snufje zout

Instructies
 

  • Als je diepvriesbladerdeeg gebruikt dit eerst 15 minuten ontdooien. Je kan ook zelf bladerdeeg maken, maar hier kies ik voor diepvries bladerdeeg.
  • Als je begint de oven aanzetten op 200C. Nu beginnen we met appelflappen maken. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit. Snij de appel in kleine stukjes.
  • Was de appelstukjes en dep ze met een schone theedoek droog. Doe de kleine stukjes appel in een schaal. Doe er een goede hoeveelheid kaneel over en een beetje suiker.
  • Voeg een heel klein snufje zout toe. Meng de appel, kaneel en het zout goed door elkaar. Kijk of het bladerdeeg goed ontdooit is. Het moet goed vouwbaar zijn.
  • Neem voor kleine appelflappen kleine stukjes bladerdeeg en voor grote appelflappen uiteraard grote stukken. Beleg het bladerdeeg met een reep van de appels. Vouw het bladerdeeg dubbel en sluit het goed op elkaar aan.
  • Breek het ei en gebruik alleen het eiwit. Strijk met een kwastje het eiwit op de appelflap aan beide kanten. Daarna strooi je ( geheel naar keuze) een klein beetje suiker over de appelflap.
  • Daarna leg je de appelflappen op bakpapier en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Na 20 minuten de appelflappen uit de oven halen en 10 minuten laten afkoelen.
Trefwoord Lactosevrij