Prei-aardappelschotel

Prei-Aardappelschotel

Ben je het niet eens met de kritikasters, dat prei koken niets bijzonders is? Weet jij ook dat prei een heerlijke en veelzijdige groente is?

Wil je deze heerlijke prei-aardappelschotel maken? Het is een lekkere ovenschotel waar we je nu meer over gaan vertellen en deze kun je in korte tijd op tafel zetten. Deze schotel is geschikt voor vier porties en binnen 45 minuten kan de maaltijd klaar zijn!

Ingrediënten prei-aardappelschotel

De ingrediënten die je nodig hebt voor de prei-aardappelschotel kun je hier nu vinden. We leggen je daarna stapsgewijs uit hoe je te werk moet gaan om deze heerlijke prei-aardappelschotel op tafel te zetten, maar eerst zorgen dat je alle ingrediënten hebt. Neem daarom vlug de lijst er bij en controleer wat je nog nodig hebt:

 • 500 gram voorgekookte aardappelblokjes
 • olijfolie
 • 2 appels, in grove stukken
 • 2 prei, in ringen
 • 1 ui, gesnipperd
 • 150 gram katenspek, in stukjes (1 dikke plak, maar je kan ook vleeswaren gebruiken)
 • zout
 • peper
 • nootmuskaat
 • komijn (djintan)
 • geraspte kaas

Bereidingswijze prei-aardappelschotel

Het klaarmaken van de prei-aardappelschotel neemt in totaal 45 minuten in beslag en dan kun je samen lekker gaan eten! Hoe gaat het allemaal in zijn werk?

 1. Allereerst verhit je de olijfolie en dan fruit je daarin de ui.
 2. Na een korte tijd doe je hier de aardappelblokjes bij en deze bak je even mee.
 3. Dan doe je de katenspek er bij en voeg je de prei toe.
 4. Je doet er dan de appel doorheen en dit meng je door elkaar.
 5. Je kunt er wat zout, peper en nootmuskaat bij doen zodat je het op smaak kunt brengen.
 6. Je kunt nu het mengsel in een ingevette ovenschaal scheppen en dit bestrooi je met kaas. Dan strooi je daar de komijnkruiden overheen.
 7. Stop het geheel nu in de oven 200 graden C. ongeveer 30 minuten.

In 45 minuten kun je de heerlijke prei-aardappelschotel op tafel zetten. Je kunt ook een beetje in voren maken want ook de tweede dag is de prei-aardappelschotel heerlijk. Je kunt hem dan bijv. in losse porties opwarmen. Zorg er daarom voor dat je een grote schaal hebt zodat je in een keer eten kunt maken voor twee dagen. Tenzij je eters krijgt want dan zal de prei-aardappelschotel zo op zijn. Het is namelijk een heerlijke, voedzame en gezonde maaltijd. Veel mensen vinden het erg lekker en je kunt dit het hele jaar door klaarmaken. Zorg er daarom voor dat je nu gaat bekijken wat jij er van gaat maken en serveer het op een leuke manier aan je gasten.

Tips prei-aardappelschotel

Je kunt de prei-aardappelschotel nu klaarmaken op de manier die we je aan hebben gegeven. Maar wat ook vaak wordt gedaan is zonder kaas. Het ligt er aan of de mensen die komen eten ook van kaas houden. Er zijn ook mensen die het liever zonder eten en dan kun je de kaas ook los serveren of bijvoorbeeld de helft van de prei-aardappelschotel bestrooien met kaas.