Niet helemaal zoals een scones er normaal uit ziet maar omdat de smaak heerlijk is wilde ik jullie het recept niet onthouden.
Het mag gezegd worden; deze scones verdienen niet de schoonheidsprijs. Maar dat doet niet af aan de smaak. Ze zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen met wat clotted cream en lemon curd.
Het recept om zelf clotted cream te maken krijgen jullie later deze week nog van mij. Het fijne aan deze scones is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt. 1 ingrediënt zul je misschien wat vreemd vinden: 7-up. Ja, het drankje. Het maakt de scones wat luchtiger en geven ze een lekkere zoete smaak. Deze scones zullen niet misstaan bij het paasontbijt of lunch.
Ingrediënten voor 10 mini scones
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 milliliter slagroom
100 milliliter 7-up
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix met een mixer met deeghaken tot een deegbal. Het deeg zal wat plakkerig blijven.
Bestrooi je werkblad met wat bloem en kneed het deeg nogmaals door. Verdeel het deeg in 10 gelijke delen en maak hier balletjes van. Druk de balletjes licht aan en leg op de bakplaat.
Bak de scones 20 minuten in de voorverwarmde oven. De scones zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn.
Lauwwarm het lekkerst, met wat clotted cream en lemon curd.