Tonijn is erg geliefd om in een salade te verwerken en daarvoor hoef je niet altijd verse tonijn te kopen.
De inhoud van diverse soorten blikjes tonijn is goed, en daarmee kun je dan ook een snelle en makkelijke tonijnsalade maken.
Ingrediënten voor 2 Personen
1 blikje tonijn
1 rode peper
1 groene paprika
200 g Cocktailtomaten
0,5 stuks rode ui
0,5 takje peterselie
Ingrediënten voor de dressing
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijfolie
1 snufje zout
1 snufje peper
1 Schot Water
Was, kern en snijd de paprika’s in dunne plakjes. Was en halveer tomaten. Schil de ui en snijd in dunne ringen.
Zeef de tonijn en verdeel het vlees met een vork en meng goed met de paprika, tomaten en uien in een kom.
Meng 1 beetje water, citroensap, olie, zout en peper goed voor de dressing en marineer hiermee de salade.
Was tot slot de peterselie, hak fijn en bestrooi met de tonijnsalade.
Voor een mediterraan tintje kunnen zwarte olijven aan de tonijnsalade worden toegevoegd.