Witlof koken

Hoe kun je het beste witlof koken?

Witlof koken is niet erg moeilijk, wel moet je goed zorgen dat je de witlof goed voorbereid voordat je het gaat koken.

En natuurlijk is het maar de vraag of je deze gezonde groente wel wilt koken. Want er zijn natuurlijk verschillende andere bereidingsmethoden waarmee je een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten met deze oerhollandse groente.

Witlof en andere loven

Naast witlof zijn er ook nog een aantal verwante loofsoorten die je ook regelmatig in de keuken tegen komt:

roodlof
groenlof

Witlof koken recepten

Witlof kun je op vele manieren bereiden en je kunt op de vele receptensites in Nederland en daarbuiten je heerlijke recepten vinden met gekookte witlof.

Het meest gebruikt in de Nederlandse keuken zijn toch wel de recepten om de groente te koken, witlof ham kaas uit de oven, en de kenmerkende Hollandse witlofsalade.

Vooral witlof uit de oven is erg populair in Nederland. Witlof is bij uitstek geschikt om de bakken, waardoor ook de soms wat wrange smaak bij dikke stronken wat minder wordt, maar dat komt natuurlijk ook door het toevoegen van ham en kaas. Want hierbij kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen welke soort ham je gebruikt, en of je oude of jonge kaas wilt gebruiken.

Witlof koken glutenvrij

Witlof bevat van zichzelf geen gluten en kan dus in elk glutenvrij recept gebruikt worden, op de glutenvrije witlof recepten pagina, vindt je de lekkerste glutenvrije witlof recepten.

Daarnaast past de groente, afhankelijk natuurlijk van een eventuele saus die je bij witlof wilt eten, in de meeste diëten.

Die saus, of zoals vaak gezegd wordt het papje, is typisch voor bij het koken van witlof. Een simpele saus van bijvoorbeeld wat boter en meel. Of gewoon een lekker sausje zoals deze nagenoeg kant en klaar in de supermarkt te koop is.

Witlof koken is dus erg gezond, en ook goed voor de lijn.