Gevulde Tomaten met Doperwten, een heerlijk, super gezond receptje met gevulde tomaten, verse doperwten, verse kruiden en een zelfgemaakte dressing c.q. saus.
Ingrediënten
Voor 8 halve gevulde tomaatjes
- 4 grote tomaten
- 250 gram gekookte doperwten
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel kwark of magere yoghurt
- 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
- 1 eetlepel fijn gehakte augurk (zoetzuur)
- 1 theelepel zeer fijn gesnipperde ui of sjalot
- peper en zout naar eigen smaak
Het Recept
- Was de tomaten goed en verwijder het kroontje
- Snijd de tomaten doormidden, verwijder het vocht en de pitjes
- Maak de halve tomaten zo droog mogelijk met wat keukenpapier
- Neem een kom en roer hierin de mayonaise met de kwark of de yoghurt stevig door elkaar
- Voeg de peterselie toe, plus de fijngehakte augurk, de gesnipperde uitjes en wat zout en peper en meng dit voorzichtig door de saus voor de gevulde tomaten
- Schep deze saus door de gekookte en inmiddels afgekoelde doperwten
- Vul de tomaten met de doperwten en de saus
- Garneer de gevulde tomaten met doperwten door er een toefje peterselie op te leggen
Gevulde Tomaten met Doperwten Tips
- Deze gevulde tomaten kunnen heel goed dienen als hapje, voorgerecht met een stukje getoast brood of als gezonde lunch
- Om dit receptje gevulde tomaten nog gezonder klaar te maken, vervang de mayonaise door halvanaise
- Voor een nog gezondere en magerder variant: Laat de mayo geheel weg, en gebruik in plaats van de mayo 2 eetlepels kwark of magere yoghurt