Doperwten

Gevulde tomaten met doperwten

Gevulde Tomaten met Doperwten, een heerlijk, super gezond receptje met gevulde tomaten, verse doperwten, verse kruiden en een zelfgemaakte dressing c.q. saus.

Ingrediënten

Voor 8 halve gevulde tomaatjes

  • 4 grote tomaten
  • 250 gram gekookte doperwten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kwark of magere yoghurt
  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijn gehakte augurk (zoetzuur)
  • 1 theelepel zeer fijn gesnipperde ui of sjalot
  • peper en zout naar eigen smaak

Het Recept

  • Was de tomaten goed en verwijder het kroontje
  • Snijd de tomaten doormidden, verwijder het vocht en de pitjes
  • Maak de halve tomaten zo droog mogelijk met wat keukenpapier
  • Neem een kom en roer hierin de mayonaise met de kwark of de yoghurt stevig door elkaar
  • Voeg de peterselie toe, plus de fijngehakte augurk, de gesnipperde uitjes en wat zout en peper en meng dit voorzichtig door de saus voor de gevulde tomaten
  • Schep deze saus door de gekookte en inmiddels afgekoelde doperwten
  • Vul de tomaten met de doperwten en de saus
  • Garneer de gevulde tomaten met doperwten door er een toefje peterselie op te leggen

Gevulde Tomaten met Doperwten Tips

  • Deze gevulde tomaten kunnen heel goed dienen als hapje, voorgerecht met een stukje getoast brood of als gezonde lunch
  • Om dit receptje gevulde tomaten nog gezonder klaar te maken, vervang de mayonaise door halvanaise
  • Voor een nog gezondere en magerder variant: Laat de mayo geheel weg, en gebruik in plaats van de mayo 2 eetlepels kwark of magere yoghurt