Gesmoorde prei uit de oven

Wat eten we vandaag? Iets gezonds en dus tijd voor een heerlijke schotel met prei en gehakt.

Ovenschotel met gesmoorde prei en gehakt is een lekker gerecht vol met vitamines, koolhydraten en eiwitten die je lichaam goed kan gebruiken. Je zou denken niet zo gezond, maar dat is het juist wel. Zolang je overal maar wat van eet en nergens teveel van, dan blijft het gezond.

Ingrediënten
Olijf olie
2 teentjes knoflook
Beetje tijm
350 gram gehakt
Gehakt kruiden
5 a 6 aardappelen
600 gram prei
Zout
Peper
Klontje boter
plakjes kaas

Ovenschotel met gesmoorde prei en gehakt

Bereidingswijze
Om te beginnen met de Gesmoorde prei met gebakken aardappels en gehaktbal snij je de prei in dunne ringen, pel de knoflook en snij deze in kleine stukjes.

Pak nu een koekenpan. Doe hier de knoflook in. Bak deze met een beetje olijfolie goudgeel, daarna kun je de prei erbij in doen. Ook de tijm kan er nu bij in. Doe er wat zout en peper bij en zet dit op een laag vuurtje. Zo’n 15 minuten laten smoren en geregeld roeren tot een zachte prei massa. Maar zorg dat de prei niet verkleurd.

Het gehakt doe je in een kom. Doe hier de eieren, het paneermeel en de gehaktkruiden bij. Meng en kneed dit goed door elkaar en maar er vier lekkere gehaktballen van. Schil nu de aardappelen en snij deze in plakjes. Als je kant en klare aardappelschijfjes hebt gekocht dan ben je een stuk sneller klaar.

Het gehakt kun je gedurende een paar minuten even gaar bakken in een pan met een klein beetje boter of olie. Ondertussen kun je een ovenschaal invetten.

Leg op de bodem van de ovenschaal een laag met aardappelschijfjes. Hierover heen leg je wat stukjes gesmoorde prei. Het gehakt zal ondertussen wel gaar zijn, verdeel een beetje gehakt over de gesmoorde prei in de ovenschaal. Hierboven op kun je weer aardappelschijfjes leggen, daarboven weer prei en daarboven op weer gehakt.

Dit herhaal je tot alles op is of totdat de ovenschaal vol is. Eindig altijd met een laag aardappelschijfjes aan de bovenkant. Strooi eventueel nog wat kruiden op elke laag, alleen op de bovenste laag is ook prima. bovenop de bovenste laag kun je nog wat plakken kaas leggen als je dit lekker vindt.

De Ovenschotel met gesmoorde prei en gehakt kan nu de oven in. Bak de Ovenschotel met gesmoorde prei en gehakt op 200 graden gedurende 40 minuten. Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke Ovenschotel met gesmoorde prei en gehakt