Falafel recept zonder frituren. Leer hoe je lekker gebakken falafel maakt.
“Ik ben dol op Falafel, maar heb ook een hekel aan frituren. Ik maak gefrituurde falafels, dat soort eten maakt natuurlijk ook dik. Bakken is een goed niet-traditioneel alternatief is! “
ingrediënten:
- 15 tot 20 gram kikkererwten, uitgelekt OF 1 kop gedroogde kikkererwten, 24 uur geweekt en uitgelekt
- 1/2 gesnipperde ui
- 6 eetlepels gehakte peterselie en / of koriander (ik doe ongeveer 2/3 peterselie, 1/3 koriander)
- 2-3 teentjes gehakte knoflook, afhankelijk van uw smaak
- 1 theelepel komijn
- 2 theelepels koriander
- 1 theelepel chilipoeder
- snufje cayennepeper
- 2 eetlepels olijfolie – voor de falafel en voor de bakplaat!
- zout en peper naar smaak
- Je hebt ook een keukenmachine nodig
- Instructie:
- Verwarm de oven voor op 400 graden
- Plaats alles in de keukenmachine, pulseer om te combineren en schraap langs de zijkanten. Zorg ervoor dat het mengsel niet glad is, maar geen grote stukken heeft. Als het moeilijk te combineren is in de keukenmachine, voeg dan een beetje olijfolie toe om het te laten werken.
- Als het klaar is, proef je alles en breng je naar smaak op smaak met zout of kruiden.
- Vorm het mengsel in 16 falafelballen en bestrijk met de resterende eetlepel olijfolie. Bak 20 minuten op een bakplaat, draai falafelballen om en bak nog eens 20 minuten, totdat falafelballen knapperig en bruin zijn.